Μέσα στο σχεδιασμό ριζικής ανακαίνισης σε μεζονέτα ήταν και η τοποθέτηση κολλητού μασίφ ξύλινου πατώματος πάνω σε πλακάκι.

Τοποθέτηση μασίφ ξύλινου πατώματος δρυός πάνω σε πλακάκι

Το μασίφ ξύλινο πάτωμα τοποθετήθηκε με κόλλα , με ειδική ελαστική ηχοθερμομονωτική κόλλα , πάνω σε πλακάκι που πληρούσε τις προδιαγραφές. Για καλύτερα αποτελέσματα το σύνολο των πλακιδίων ασταρώθηκε με ειδικό primer πρόσφυσης πριν την επικόλληση .
Το ξύλινο πάτωμα ειναι δρυς. Έχει 10 εκ. φάρδος σε διάφορα μήκη και 1.5 εκ. πάχος. Λειτουργεί εξαιρετικά και σε ενδοδαπέδια θέρμανση.

Το μασίφ ξύλινο πάτωμα τοποθετήθηκε κολλητά , με ειδική ελαστική ηχοθερμομονωτική κόλλα , πάνω σε τσιμεντοκονια που πληρούσε τις προδιαγραφές. Για καλύτερα αποτελέσματα το σύνολο της τσιμεντοκονίας ασταρώθηκε με ειδικό primer πρόσφυσης .  Το ξύλινο πάτωμα ειναι δρύς ,φάρδους 9 εκατοστών.
Αστάρωμα πλακιδίων με ειδικό primer

Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του μασίφ ξύλινου πατώματος ειναι περίπου ίδιο με προγυαλισμένου ή ημιμασίφ ξύλινου πατώματος

 

Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του μασίφ ξύλινου πατώματος ειναι πιο μικρό απο του προγυαλισμένου. Το δε μασίφ επισκευάζεται ή συντηρείται  εύκολα  ενώ το προγυαλισμένο "πετιέται".  Το τελευταίο τροφή για σκέψη!

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο ξύλινο κολλητό πάτωμα μας.

Το ξύλινο πάτωμα τοποθετείται πάνω σε ενδοδαπέδια θέρμανση, απλή τσιμεντοκονία ή πλακάκι που πληρεί τις προδιαγραφές χωρίς κανένα πρόβλημα αρκεί να έχει στεγνώσει καλά η τσιμεντοκονία της και με βασικό δεδομένο ότι πληρούνται οι προδιαγραφές από τον πατωματζή για τη σωστή τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου  πάνω σε ενδοδαπέδια . Επίσης σημαντικό είναι η επιλογή υλικών για χρήση σε ενδοδαπέδια θέρμανση .

Πόσο διαρκεί η διαδικασία τοποθέτησης στο κολλητό ξύλινο πάτωμα;

Συνήθως ο χρόνος για  το κολλητό ξύλινο πάτωμα καθορίζεται απο τα τετραγωνικά μέτρα ωστόσο μια  μικρή επιφάνεια 10 m2 μπορεί να παραδοθεί  ακόμα και σε 2-3 εργάσιμες μέρες συμπεριλαβανομένου και του ασταρώματος της τσιμεντοκονίας.


Ποιο ειναι το κόστος για το κολλητό ξύλινο πάτωμα;

Το κόστος ορίζεται κυρίως απο τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας προς τοποθέτηση. Προκύπτει αφού δούμε την επιφάνεια προς τοποθέτηση και γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, κατόπιν ραντεβού. Έτσι  θα έχετε ολοκληρωμένη προσφορά  χωρίς  περίεργες κρυφές χρεώσεις

Πώς καθαρίζω το ξύλινο πάτωμα μου; Φοβάμαι να το σφουγγαρίσω!!

Το ξύλινο πάτωμα που παραδίδεται απο το συνεργείο μας ειναι έτσι επεξεργασμένο και  περασμένο  με τις προβλεπόμενες απο την εμπειρία μας στρώσεις και τύπο βερνικιού ώστε να μπορεί να σφουγγαρίζεται με νερό άφοβα. Ωστόσο υπάρχουν διάφορα καθαριστικά στο εμπόριο για ξύλινα πατώματα που μπορούν να προστεθούν στο νερό ώστε να βοηθήσουν καλύτερα στο καθαρισμό. Αρκεί η σφουγγαρίστρα να ειναι καλά στυμμένη.

 Πατήστε εδώ να δείτε πώς έδειξε το ξύλινο πάτωμα μετα το τρίψιμο και το γυάλισμα του.