Επιτρέπεται το σφουγγάρισμα; Το σφουγγάρισμα επιτρέπεται αρκεί η σφουγγαρίστρα να είναι καλά στημένη. Για καθαριστικό προτιμήστε κάτι φιλικό για ξύλινα πατώματα. Το σφουγγάρισμα όπως και η ηλεκτρική σκούπα επιτρέπεται μετα απο 7 μέρες εφόσον έχει γίνει συντήρηση 

Η αφή του βερνικιού είναι περίεργη. Όχι άγρια σαν γυαλόχαρτο αλλα "σαγρέ". Είναι φυσιολογική αυτή η αίσθηση; Το βερνίκι εφαρμόζεται με ειδικό ρολό. Λόγω της φύσης λειτουργίας του και της μεγάλης ποσότητας βερνικιού που αφήνει το ρολό , η επιφάνεια του πατώματος κατά το άγγιγμα της ίσως έχει την αίσθηση “σαγρέ” ωστόσο τη νιώθεις σαν βελούδο!!! Αυτό θα στρώσει πολύ γρηγορά. Δεν αποτελεί ατέλεια! Η επιφάνεια είναι επαρκώς “μονωμένη” με βερνίκι.

 Πότε μπορώ να πατήσω μέσα; Αφού εφαρμοστεί και το τελευταίο χέρι ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από μερικές ώρες ή 1 μέρα ανάλογα την εποχή ωστόσο δεν επιτρέπετε να συρθεί τίποτα από έπιπλα.  Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν «τσοχάκια» στα πόδια των επίπλων οπού υπάρχει επαφή με το δάπεδο.

Μπορώ να μονώσω με χαρτοταινία για να βάψω τους τοίχους; Δεν κολλάμε χαρτοταινίες ή αλλού είδους ταινίες στο δάπεδο . Αν πρέπει επιλέγουμε μπλε τύπου χαρτοταινία και δεν τις αφήνουμε βδομάδες αλλά μόνο μια δυο μέρες. Υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης βερνικιού. Σπάνιο αλλά έχει συμβεί.

 Μου έπεσε ασετόν την ώρα που έκανα μανικιούρ και δεν το σκούπισα αμέσως. Έκανα καλά; Δεν ρίχνουμε οινόπνευμα, ασετόν για νύχια, αντισηπτικό κ.α. τέτοιου είδους καυστικά υγρά πάνω στο πάτωμα μας . Θα διαβρωθεί το βερνίκι. Αν τύχει σκουπίζουμε αμέσως με βρεγμένο από νερό πανί.

Βαριέμαι να βγάλω βόλτα το σκυλάκι μου! Που θα κάνει όμως την ανάγκη του; Δεν αφήνουμε να κατοικίδια μας να κάνουν "την ανάγκη τους" πάνω στα ξύλινα πατώματα ή σε χαλάκια. Η χρωματική διάβρωση και η μυρωδιά θα ειναι μόνιμη. Αν συμβει αυτό το καθαρίζετε αμέσως!!!

 Πως να πλύνω τα αλουμινένια κουφώματα μου. Να ρίξω νερό με το λάστιχο; Ποτέ δεν πλένουμε με λάστιχο τα παντζούρια. Όλα τα κουφώματα αλουμίνιου και μη, μπάζουν νερά και μπορεί να χαλάσουν τα ξύλινα πατώματα σας.

 Το καλοκαίρι (+36 βαθμούς κελσίου) άνοιξε το πάτωμα, ειναι φυσιολογικό; Το ξύλινο πάτωμα θα είναι επαρκώς στοκαρισμένο κατά την παράδοση . Ωστόσο μπορεί  κάποια σημεία να παίζουν (αρμοί) ή μπορεί να αλλάζει η εποχή από χειμώνα – καλοκαίρι και να ξηραίνει η ατμόσφαιρα . Τότε μπορεί να προκύψουν πάλι αρμοί …μην ανησυχήσετε θα κλείσουν πάλι (φαινόμενο συστολής διαστολής)